FAQ

Anniskelualueet:
Alueella on anniskelupisteitä täysi-ikäisille. Varauduthan todistamaan ikäsi anniskelualueiden sisäänkäynneillä virallisella henkilöllisyystodistuksella (poliisin myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti). Alkoholilainsäädännön vuoksi omia alkoholijuomia ei saa tuoda tapahtuma-alueelle.

Ensiapu:
Tapahtuma-alueeltalöytyy ensiapupiste, jossa saa hoitoa pieniin haavereihin. Katso ensiapupisteen sijainti täältä!

Eväät ja virvokkeet:
Alueella on myynnissä ruokaa ja juomaa, lue lisää tarjonnasta täältä. Omat pienet piknikeväät voi ottaa mukaan, kunhan pakkaus on helposti avattavissa turvatarkastuksessa. Voit tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, alkoholittoman, enintään 0,5 litran kokoisen muovipullon tai mehutetran. Myös enintään 0,5 litran kokoiset tyhjät, pehmeät muoviset juomapullot ovat sallittuja. Tapahtuma-alueella on vesipiste. Piknikvarusteiden (veitset, grillit, retkikalusteet, lasipullot ja -purkit) tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

Ikäraja:
Ikäraja tapahtumaan on 5 vuotta, mutta alle 14-vuotiaat konserttivieraat tarvitsevat turvallisuussyistä mukaansa yli 18-vuotiaan huoltajan. Huomaathan, että jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun.

Jonotus:
Porteille saa tulla jonottamaan vasta tapahtumapäivänä klo 9 alkaen.

Julisteet, flyerit ja tuotemyynti:
Julisteiden ja flyerien jakaminen sekä kaikenlainen myyntitoiminta on sallittua vain tapahtumaorganisaation erikseen myöntämällä luvalla.

Juomavesi:
Voit tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, alkoholittoman, enintään 0,5 litran kokoisen muovipullon tai mehutetran. Myös max. noin 0,5 litran kokoiset tyhjät muoviset, pehmeät juomapullot ovat sallittuja. Alueella on vesipiste juomapullon täyttämiseksi, katso vesipisteen sijainti täältä!  Alueella myydään myös vesipulloja.

Kamerat ja tallennuslaitteet:
Matkapuhelimen tai pienen automaattikameran saa tuoda konserttialueelle. Järjestelmäkamerat, ammattikäyttöön tarkoitetut kamerat ja kamerat, joissa on irrotettavaa optiikkaa eivät ole sallittuja. Videokamerat, nauhurit, tietokoneet, tablettitietokoneet ja selfiestickit eivät ole sallittuja.

Kierrätys ja roskat:
Roskiksia löytyy ympäri aluetta. Autathan meitä pitämään tapahtuma-alue siistinä ja toimita roskasi roskiksiin!

Korvatulpat:
Suosittelemme yleisölle korvatulppia, niitä on myynnissä tapahtuma-alueella.

Löytötavarat:
Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella alueella sijaitsevasta info-pisteestä. Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun tiistaina 20.6.

Lisätiedot Suomen Löytötavarapalvelu: loytotavara.net/helsinki
Avoinna ma-pe 10-18, la 10-14
Puhelinpalvelu 0600 41006
Mäkelänkatu 56,00510 Helsinki

Maksuvälineet:
Useissa myyntipisteissä ja baareissa on korttimaksumahdollisuus, mutta häiriöiden varalta ja asioinnin nopeuttamiseksi mukaan kannattaa varata käteistä rahaa. Maksuvälineinä käteisen lisäksi hyväksytään yleisimmät pankki- ja luottokortit, myös debit-kortit ja Visa Electron. Amexilla  tai Dinersilla ei valitettavasti voi maksaa myyntipisteissä.

Narikka:
Alueen sisäänkäynnin yhteydessä on maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen. Suosittelemme jättämään ylimääräiset tavarat (mm. isot reput ja laukut) kotiin turvatarkastuksen sujuvuuden varmistamiseksi. Ylimääräisiä tavaroita voi tarvittaessa jättää narikkaan säilytykseen tapahtuman ajaksi. Myös narikkaan jätetyt tavarat ja tapahtuman aikana narikasta noudetut tavarat tarkastetaan turvallisuussyistä. Narikkaan pääsee asioimaan tapahtuma-alueen ulko- ja sisäpuolelta. Narikka maksaa 5€ ja lisäkäynneistä veloitetaan 2€ / käynti.

Pysäköinti:
Emme suosittele saapumaan tapahtumaan autolla, sillä pysäköintimahdollisuudet ovat erittäin rajalliset, vaan suosimaan julkista liikennettä.

Pääsyliput:
Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Lue lisää lipuista täältä.

Lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin, vaan niillä pääsee alueelle vain kerran sisään.

Vaatetus:
Jokainen tietysti tyylillään, mutta aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Hietaniemen ranta saattaa olla tuulinen, joten suosittelemme varustautumaan pitkähihaisella paidalla tai takilla, etenkin iltaa varten.
 
Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan tarvittaessa varustautumaan sadeasuin. Suosittelemme myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa tallata sekä rantahietikolla, asfaltilla että nurmikolla tapahtumapäivän ajan.
 
Veneilijät:
Rantautuminen, ja Hietaniemenrannan edustan veneväylälle pysähtyminen on kielletty.

Turvallisuus & kielletyt esineet:
Järjestyksenvalvojia on koko tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä. Järjestyksenvalvojilla on keltaiset tai oranssit liivit. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa. Alueelta löytyy myös infopiste, josta voit kysyä apua.

Järjestelmäkameroiden, videokameoiden ja nauhureiden, tablettitietokoneiden, selfiestickien, retkikalusteiden, sateenvarjojen, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen konserttiin ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa max. 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon, tai tyhjän, max 0,5 litran juomapullon.

Kalusteissa tekevät poikkeuksen pienet kokoontaitettavat retkituolit, jotka ovat sallittuja ilmeiseen tarpeeseen kuten raskauden viimeinen kolmannes tai jalka paketissa.

Liput ja banderollit ovat sallittuja, mutta niitä ei saa nostaa ilmaan lavan edessä eikä muuallakaan, missä ne voivat haitata muiden näkyvyyttä. Järjestyksenvalvojat voivat pyytää sinua laskemaan kylttiäsii. Lippujen ja banderollien tangot ja kepit kannattaa jättää kotiin, sillä näiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kiellettyjä.

Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty ja johtaa tapahtuma-alueelta poistamiseen.

Avotulen tekeminen tapahtuma-alueella tai koko kaupungissa on kielletty.

Kaikki huumausaineet ovat laittomia ja siksi kielletty. Toimimme yhteistyössä poliisin kanssa huumeiden torjumiseksi.

Jos et löytänyt vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen,  voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info(at)livenation.fi.