SAAPUMINEN JA POISTUMINEN

 

Rock The Beach järjestetään Helsingissä Hietaniemen uimarannalla, joka sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta, Kampin länsipuolella, Hietaniemessä. Uimaranta on yksi Helsingin suosituimmista kauneutensa ja vehreytensä puolesta. Uimarannan vieressä sijaitsee myös monille tuttu Hietaniemen hautausmaa kappeleineen.

 

 

LIIKENNEJÄRJESTELYT:

Liikennejärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa, jotta suuren yleisömäärän liikkuminen alueella olisi mahdollisimman mutkatonta. Tapahtuma-alueen läpi kulkeva tie, ns. Hietsun kieppi, suljetaan tapahtumapäivää edeltävänä sunnuntaina liikenteeltä ja avataan tapahtuma-alueen purkamisen yhteydessä. Myös kevyenliikenteenväylä Lapinlahdesta Birger Käcklundin raittia Hietaniemeen suljetaan sunnuntai-iltana ja avataan jälleen tiistaiaamuksi. Sunnuntai-iltana suljetaan myös reitit Taivallahden tenniskeskuksen molemmin puolin uimarannan suuntaan, reitit avataan tiistaiaamuksi.
 
Ympäröiville teille on odotettavissa jo festivaalia edeltävinä päivinä paljon rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi. Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Hietaniemessä olevien liikeyritysten, hautausmaiden ja seurojen työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.
 

SAAPUMINEN:

Tapahtuma-alueelle Hietaniemen uimarannalle saavutaan Hietaniemenkatua pitkin. Suosittelemme varaamaan aikaa ja juhlamieltä konserttiin saapumiseen, sillä alueelle voi muodostua ruuhkia erityisesti sisääntuloportin tuntumaan. Suosittelemme painokkaasti, että alueelle saavutaan kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Omalla autolla ei kannata saapua, sillä tapahtuman puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä. Tapahtuma-aluetta ympäröivät tiet suljetaan tapahtumapäivänä autoilta. Joukkoliikennettä suosimalla välttyy myös ruuhka- ja pysäköintihuolilta.  HSL:n Reittiopasta www.reittiopas.fi kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa.

Kävellen rautatieasemalta tai Kampin metro- ja bussiasemalta:

Helsingin Rautatieasemalta Hietaniemen uimarannalle matkaa on kävellen noin 2,5 kilometriä. Voit myös matkustaa Rautatieasemalta yhden pysäkinvälin metrolla Kamppiin, josta kävelymatkaa on vain vähän yli kilometri.

Ratikalla:

Ratikka numero 8 reitti kulkee lähimpänä tapahtuma-aluetta Mechelininkadulla. HSL:n reittiopasta www.reittiopas.fi kannattaa hyödyntää reitin suunnittelussa.

Bussilla:

Hietaniemeen normaalipäivinä liikennöivä bussi nro 24 siirtyypoikkeusreitille sunnuntaina eikä aja Hietaniemen kieppiä ennen tiistai-aamua. Tapahtuma-aluetta lähimmät bussipysäkit ovat Mechelininkadulla. Voit myös hypätä Kampista lähiliikenteen bussiin (Espooseen ja Lauttasaareen liikennöivät bussit) ja jäädä pois Porkkalankadulla Ruoholahden puolella ja kävellä sieltä loppumatkan tapahtuma-alueelle. Porkkalankadun bussipysäkit ovat hyvä vinkki myös lännen suunnasta (esim. Lauttasaari, Espoo) bussilla saapuville. Huomaathan kuitenkin, että tapahtuma-alueelle pääsee ainoastaan Hietaniemenkatua pitkin. Kevyen liikenteen väylät Ruoholahdesta Hietaniemen uimarannalle on suljettu festivaalipäivänä myös jalankulkijoilta.

Pyörällä:

Helsingissä pääsee keskusta-alueellakin pyöräilemään erittäin kätevästi. HSL:n reittioppaasta www.reittiopas.fi löytyy reittivinkit myös pyöräilijöille. Tapahtuma-alueen tuntumasta, Hietaniemenkadun ja Hietakannaksentien kulmauksesta löytyy konserttivieraille pyöräparkki, jonne pyöränsä voi jättää festaroinnin ajaksi. Pyöräparkki on vartioimaton ja maksuton.

 Autolla:

Omalla autolla ei kannata saapua, sillä tapahtumajärjestelyt eivät mahdollista pysäköintiä lähialueilla tai saattoliikennettä. Lisäksi tapahtuma-aluetta ympäröivät tiet suljetaan tapahtumapäivänä autoilta.

Suosittelemme jättämään auton esimerkiksi lähiliikenteen juna-asemien pysäköintialueille ja saapumaan sen jälkeen junalla Helsingin keskustaan, josta on 2,5 kilometrin kävelymatka Hietsuun.  Katso kartta liityntäpysäköinnistä HSL:n sivuilta:  https://www.hsl.fi/ohjeita-ja-tietoja/liityntapysakointi. Yksi vaihtoehto on jättää auto Kisahallin pysäköintialueelle ja saapua festarialueelle 8-ratikalla Oopperan pysäkiltä. Helsingistä löytyy myös maksullisia pysäköintihalleja, joihin auton voi jättää. Lähimpänä tapahtuma-aluetta sijaitsevat P-Kamppi ja P-Ruoholahti, joista molemmista pääsee ajamaan auton ulos 24h. Katso lisätiedot täältä: www.europark.fi.


POISTUMINEN:

Konsertin päätyttyä poistuminen tapahtuma-alueelta tapahtuu Hietaniemenkatua Mechelininkadun suuntaan.

HSL:n Reittiopasta www.reittiopas.fi kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa.