ESITTELYSSÄ: THE KILLS

thekills.jpg

The Kills on Jamie Hincen (laulu/rummut/kitara) ja Alison Mosshartin (laulu/kitara) vuonna 2000 perustama rockbändi. Mutta tiesitkö sinä näitä faktoja yhtyeestä?

1. Alison Mosshart tunnetaan myös nimellä VV ja Jamie Hince nimellä Hotel.
2. Vuonna 2000 Floridassa vaikuttava Mosshart ja Lontoossa asusteleva Hince alkoivat lähetellä toisilleen biisimateriaalia - välimatka osoittautui pian yhteistyötä liikaa jarruttavaksi tekijäksi, joten Mosshart ylitti Atlantin tullakseen Lontooseen. Ensimmäinen demo julkaistiin keväällä 2001 ja debyytti-EP Black Rooster ilmestyi vuonna 2002.

3. Alison Mosshart paljastaa päätyneensä työskentelemään musiikin parissa skeittauksen kautta. "Naapurin teinit skeittasivat päivät pitkät ja kuuntelivat mankastaan musiikkia. Istuin mankan vieressä ja kuuntelin haltioituneena kaikkea mitä sieltä kuului. 13-vuotiaana perustin ensimmäisen bändini skeittikavereideni kanssa." (NME, 6/2016)
4. Bändin toinen albumi "No Wow", joka ilmestyi vuonna 2005, oli alun perin suunniteltu analogisella syntetisaattorilla soitettavaksi, mutta koska Jamie Hincen syntetisaattori rikkoontui juuri ennen studioon menoa, joutui yhtye muuttamaan suunnitelmiaan ja levyttämään syntikkaosuudet kitaralla.


5. Kun The Kills oli kiertueella Yhdysvalloissa vuonna 2008 The Racounteursin lämppärinä, heidän kiertuebussinsa katosi Los Angelesissa ajajineen ja matkatavaroineen päivineen kesken kiertueen. Jopa FBI tutki asiaa. Hylätty kiertuebussi löytyi viikkoa myöhemmin parkkipaikalta, mutta ajaja oli yhä kateissa. Tämä pidätettiin kuusi kuukautta myöhemmin Miamissa varkaudesta. Bändi kirjoitti asiasta MySpace-blogiinsa: “Hi everyone, remember that guy who stole our bus last October? Well, he’s been arrested in Miami for some robbery shit, and for trying to sell public parking spaces for $5. Have a look at his mug on the Miami-Dade County jail website. Good news is, he’s alive. The other good news is, he’s in jail in Florida and he’s bald.”
6. Jamie Hince on tunnettu myös tyylikkyydestään, jopa muotisuunnittelija Marc Jacobs osallistui hänen häihinsä. Jamie Hincen tyylivinkki? "Älä koskaan pidä aurinkolaseja ja hattua yhtä aikaa, sillä näyttää niinkuin olisit valeasussa".

7. Suurimmiksi musiikillisiksi innoittajiksiin The Kills on maininnut mm. Captain Beefheartin, PJ Harveyn, LCD Soundsystemin, The Velvet Undergroundin, The Fallin, Patti Smithin, Suiciden and Royal Truxin. Bändiä verrattiin alkuaikoina ahkerasti The White Stripesiin. Vuonna 2009 Alison Mosshart ja The White Stripesin nokkamies Jack White perustivatkin yhdessä superkokoonpano The Dead Weatherin, jolloin The Kills jäi hetkeksi taka-alalle.

8. Jamie Hince jätti kätensä autonoven väliin vuonna 2013, menetti keskisormen ja joutui opettelemaan uudelleen kitaransoiton. The Killsin tuorein, sarjassaan viides albumi Ash & Ice saatiin kuitenkin julkaistua tämän onnettomuuden jälkeen.
9. Ash & Ice -levyn avausbiisi "Doing It To Death" kertoo Jamie Hincen mukaan siitä, kun jotain asiaa tehdään niin kovalla intensiteetillä että se menettää merkityksensä.