ESITTELYSSÄ: BIFFY CLYRO

Biffy Clyro on vieraillut Suomessakin useaan otteeseen ja vakuuttanut yleisöt niin festareilla kuin pienillä ja isoilla klubeilla. Kesäkuussa yhtye päästetään jälleen vapaaksi Rock The Beachin lavalle. Tiesitkö sinä tätä kaikkea Biffy Clyrosta?

1. Bändin nimen arvoituksellisesta alkuperästä on yhtä monta versiota kuin tehtyjä haastattelujakin - totuus jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. Yksi Suomen kannalta hauskimmista kertomuksista on, että Biffy Clyro olisi saanut nimensä suomalaisen, Skotlannissa pelanneen jalkapalloilijan mukaan...

Photo credit: Austin Hargrave

Photo credit: Austin Hargrave

2. Biffy Clyro on tehnyt uransa aikana lukuisia loistavia covereita muiden artistien kappaleista. Parhaimmistoon kuuluvat mm. Rage Against The Machinen ”Killing In The Name”, Rihannan “Umbrella”, Lorden “Royals”, Daft Punkin “Get Lucky” ja Weezerin “Buddy Holly” 

3. Biffy Clyro on saanut levyilleen mukaan myös nimekkäitä vierailijoita. Mm. Queens Of The Stone Agen jumaloitu nokkamies Josh Homme soittaa kitaraa ”Only Revolutions” -levyn ”Bubbles”-kappaleessa.

4. Yhtyeen seitsemäs albumi Ellipsis nauhoitettiin Los Angelesissa Eldorado Studioilla Museakin tuottaneen Rick Costeyn toimesta. Ensimmäinen sinkkujulkaisu levyltä oli ”Wolves of Winter”.

5. Simon Neil rakastaa hevosia, ja hänellä on useita hevosaiheisia tatuointeja. Vasemmassa olkapäässään hänellä on tatuoituna Leonardo Da Vincin luonnos hevosesta vuodelta 1482. Hevoset ovat päätyneet myös biisien sanoituksiin mm. ”Whorses” ja ”Born On A Horse” -biiseissä.

6. Vuoden 2003 ”Questions And Answers” -videolla Simon Neil soittaa jalka kipsissä pyörätuolissa, sillä hän mursi jalkansa videokuvauksia edeltävänä iltana keikalla hypätessään PA-kaapin päältä. Hupsista, sattuuhan sitä...

7. Basisti James and rumpali Ben Johnston ovat kaksosia, mutta vaikka ovatkin kovin samannäköisia, he eivät kuitenkaan ole identtisiä. Veljekset vastaavat vahvasti lauluosuuksista Simon Neilin rinnalla.

8. Bändi soitti ensimmäisen keikkansa Skrewfish-nimellä vuonna 1995, tuolloin mukana oli vielä toinen kitaristi nimeltä Boyan Chowdury. Boyan jätti bändin vuonna 1997. Biffy Clyron debyyttilevy ”Blackened Sky” julkaistiin vuonna 2002.

9. Simon Neil tekee musiikkia myös Marmaduke Dukessa yhdessä Sucioperro-yhtyeen JP Reidin kanssa. Marmaduke Duke on julkaissut kaksi albumia sitten perustamisensa vuonna 2003. 

10. Biffy Clyro on uhannut esiintyvänsä paidatta myös vanhoilla päivillään. Toivotaan, että säät suosii myös Rock The Beachissa, sillä kyllähän sitä mieluusti katselee kolmikon paidatonta rokkailua...