BEHIND THE SCENES: TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ TOM AHLBERG

Tällä kertaa pääsemme kurkistamaan lähemmin Rock The Beachin ja Live Nationin tuotantopäällikkönä toimivan Tom Ahlbergin työnkuvaan. Hän vastaa Rock The Beachissa tapahtuman tuotannosta, ja hänen johdollaan Hietsuun nousee lava ja muut tapahtuma-alueen aktiviteetit. Hän tekee myös tiivistä yhteistyötä artistiorganisaatioiden kanssa sekä etukäteen että itse tapahtumapäivänä.

Tuotannon pariin Ahlberg päätyi työskentelemään 1980-luvun puolivälissä, ensi Ekku Peltomäen kanssa, päätyen sitten yrityskauppojen kautta Eastwayn leipiin. Alussa Tom kertoo toimineensa pelkästään valomiehenä yritysjuhlien, muotinäytösten ja kesän rockfestivaalien (mukana jo tuolloin suurimmat kuten Provinssirock ja Nummirock) parissa, mutta työnkuva monipuolistui ajan myötä, tarpeen kasvaessa. ”1990-luvun alussa ei varsinaisia tuottajia ollut edes olemassa, ei valo&ääni -firmoissa eikä festivaaleillakaan. Kun esimerkiksi festivaaleilla oli toteutuksen aika, jouduin heti aluksi etsimään sähkömiehen ja selvittämään mistä saa sitä mitä on tilattu. Sitten pitikin jo miettiä että missä oli se luvattu ruoka koko 25-40 hengen valo ja ääni –porukalle. Loppupäivä menikin sitten etsiessä luvattua majoitusta… Kyllä roudarikin tarvitsee sängyn ja suihkun! Vastaavat hommat sitten lisääntyivät eli selvitin kaikenlaista mitä esimerkiksi festivaalin tekniikka vaatii onnistuakseen. Ei siinä sitten enää kerinnyt mitään lamppuja ruuvata”, Ahlberg muistelee. Live Nationin (vuoteen 2008 saakka yrityksen nimi oli Welldone) tuotantopäällikkönä Tom Ahlberg on työstennellyt vuodesta 2004.

Mikä on Ahlbergin paras festivaalimuisto? Kauanko kestää suunnitella Rock The Beachin kokoinen tapahtuma, entäpä alueen purku? Käy lukaisemassa tuotantopäällikkö Tom Alhbergin koko haastattelu LNTV:stä!